Paras mahdollinen (kirjallinen) maailma

Heipä hei lukija ja hienoa, että olet eksynyt, löytänyt tai syöksynyt pää edellä blogiini.

Olen kolmeakymmentä lähenevä informaatio- ja kulttuurialan ihminen Helsingistä. Työskentelen päivätyökseni kirjastossa informaatikkona erityisesti nuortenkirjastotyössä, joten blogitekstini saattavat sivuta toisinaan myös kirjastomaailman kysymyksiä ja nuorten lukukulttuurin muutoksia. Yöaikaan vedän päälleni kirjoittajan ja kirjallisuudentutkijan viitan.

Käsittelen blogissani kirjoittamista, lukemista ja tarinallisuutta sekä niiden kohtaamista nykyisessä, digitalisoituneessa todellisuudessamme. Kirjoitukseni sisältävät omaa pohdintaani, faktatietoa, kiinnostavia ilmiöitä ja ajankohtaisia asioita.

Henkilökohtaisuudeltakaan emme voi välttyä, sillä aion kertoa sinulle, rakas lukija, myös omista kirjoitus- ja lukuprojekteistani. Tämä blogi ei kuitenkaan ole mikään lukupäiväkirja, kirja-arvostelusivu tai kirjailijan henk.koht. tilityssivusto.

Minua kiinnostaa se, miten digitaalisuus ja internet muuttavat (ja ovat jo muuttaneet) tapaamme lukea. Uskon, että uudet lukutavat tulevat muuttamaan myös tapaamme kertoa ja kirjoittaa. Kyse ei ole pelkästään kirjojen sähköistymisestä, joka sekin on ilmiönä kiinnostava, vaan uusista kirjallisuuden muodoista.

Digitaalisuus itsessäänkin mahdollistaa kirjallisuudessa asioita, joista voimme painetun kirjan kanssa vain haaveilla. Haluan luodata eteesi kuvia mahdollisista kirjallisuuden tulevaisuuksista.

Blogiini ilmestyy uusi teksti kerran viikossa, aina sunnuntaisin. Tekstien kommentointi on sallittua, jopa toivottavaa, keskustelun synnyttämiseksi. Voit laittaa minulle myös sähköpostia yhteystiedot -välilehdeltä löytyvään osoitteeseen.

Kuva: intographics (pixabay)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: